Boekenweek aan de zonzij van het IJ

March 7, 2016
|

Op zaterdag 19 maart viert Bruna in Amsterdam-Noord op feestelijke wijze Boekenweek.  Vanaf 14.30 uur signeert Bas zijn nieuwe boek ‘Oerknal aan het IJ’. Stadstroubadour Jos de Rooij brengt onderwijl zijn liederen ten gehore.
Bruna, Buikslotermeerplein 236-240, Amsterdam-Noord.

Zondag 20 maart houdt Bas voor de Vereniging Historisch Purmerend een lezing over de bedrijvigheid in Noord. De moderne geschiedenis van Amsterdam-Noord is een verhaal dat uit de schoorsteen omhoog rookt, oorverdovend onder de boortol trilt en als koudvuur van de slijptol vonkt. De industriële grootheden van weleer als Draka, Ketjen, Fokker, Stork en NDSM zijn inmiddels uit Noord vertrokken, maar hun legendes leven voort. Wat waren de meest opvallende bedrijven? Wat maakte hen succesvol en waarom gingen zij ten onder? Wat is er nog overgebleven van de iconen van destijds, en wat hebben de bedrijven Nederland gebracht?

Locatie: Spijkerman Eten en Drinken, Neckerdijk 1 (bij de Sluis), Purmerend.
Aanvang 14.00 uur. Leden gratis entree, niet-leden 3,00 euro.