BREAKING NEWS! // Beste burgemeester Van der Laan: Amsterdam ontstaat vanuit het Die, niet vanuit de Amstel!

January 8, 2016

Beste burgemeester Van der Laan,

Omdat ik u steeds maar niet te pakken kreeg, wil ik u langs deze weg op de hoogte stellen van een belangrijk feit. Tijdens het schrijven van Oerknal aan het IJ stuitte ik op een opmerkelijk gegeven: uw Stadhuis ligt niet aan de Amstel maar aan het Die. Een prachtige rivier die van Holysloot via ’t Sluisje naar het Damrak loopt. En van daaraf richting Munt en Stopera.

Dit alles ontdekte ik tijdens het schrijven van mijn boek Oerknal aan het IJ. Amsterdam is van oorsprong een stad aan het Waterlandse Die. Nu zult u denken: Die? Schaam u niet, u verkeert in goed gezelschap. In de lijvige geschiedenisboeken treffen we de naam van vrijwel elk veenstroompje aan. Maar niet die van het Die.
Lees verder op Ilovenoord.nl